Reiser til Tyrkia

Destination image

Tyrkia er et svært spennende reisemål! Landet ligger ved Middelhavet, med Hellas som nærmeste nabo, og har uendelig mange feriemuligheter å by på blant naturskjønne omgivelser, historiske severdigheter og spennende møter med landets kultur og tradisjoner. Et ferieopphold i Tyrkia kan by på avslapping og spennende utfordringer – og befolkningens gjestfrihet. Dette er bare noen av grunnene til at feriereiser til Tyrkia er så populært.

De varme sommermånedene åpner for en perfekt badeferie med mye liv og glade mennesker. Når du besøker Tyrkia om våren og høsten er atmosfæren avslappet og hyggelig. Lokalbefolkningen tar seg dessuten bedre tid til å slå av en prat. Det er billig i Tyrkia, derfor har mange råd til ferieopphold i landet, enten man velger å bo i leilighet eller på et av de mange flotte 4- og 5-stjerners All Inclusive-hotellene. Vi har reiser til Alanya, Side, Antalya, Kemer og Belek på sørkysten, samt Bodrum, Marmaris og Kusadasi på vestkysten.

Med sin 8000 kilometer lange kystlinje har Tyrkia strender for enhver smak. Her finnes alt fra øde strender uten navn som ikke en gang nevnes i reisebrosjyrene, til brede populære strender som besøkes av turister fra hele verden. De lange gylne sandstrendene, det turkisblå havet og de vakre små lagunene som ligger langs Tyrkias kyst, bryter mot de høye, skogkledde fjellene som reiser seg opp fra det grunne vannet. Tyrkia er blant de mest populære reisemålene når solferien skal planlegges.

Når du reiser til Tyrkia har du også muligheten til å oppleve landets overveldende kulturarv. Imponerende historiske ruiner, store bygninger og vakre monumenter over konger og krigere preger landet, slik man ser i Aspendos, Side og Efesos.

I Tyrkia kan man dra på fantastiske utflukter, og med Sunwebs guider kan du oppleve disse severdighetene i ferien din. I tillegg til imponerende severdigheter kan man også utforske de vakre byene. Dra på guidet rundtur og se hvordan lokalbefolkningen lever og bor. Besøk skoler og den lokale moskeen, drikk en kopp te i de koselige tehusene mens landsbyens eldre menn spiller "okey" og nyt en rolig dag i det tradisjonelle Tyrkia.

Prøv det tyrkiske kjøkkenet

Tyrkerne er svært stolte av maten sin og det med god grunn - det tyrkiske kjøkkenet er en fryd for smakssansene og regnes for å være blant de tre beste i verden. Maten er hjørnesteinen i tyrkisk kultur, og du kan nyte det beste fra europeisk og orientalsk kjøkken under oppholdet i Tyrkia. Prøv lokalproduserte råvarer som gir maten mer smak! Det er fremdeles billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge - så nyt mens du er her.

Reis til Tyrkia med Sunweb

Sunweb har mange billige reiser til Tyrkia, enten du er ute etter hotell med høy standard eller prioriterer beliggenhet og pris når ferieoppholdet skal velges. Vi har også et godt utvalg av All Inclusive-hotell og billige siste minutt-reiser til Tyrkia. På Tyrkia-reisene våre inngår alltid fly og hotell og vi kan tilby skandinavisk guideservice under hele sesongen. Guidene våre besøker hotellet ditt eller ett i nærheten flere ganger under oppholdet.
På denne destinasjonen er det mulig å bestille busstransport tur/retur.

Les mer Vis mindre

Praktisk informasjon

Hovedstad:
Hovedstaden heter Ankara.

Tidsforskjell:
Tyrkia ligger en time foran Norge. Det vil si at klokken er 13.00 i Tyrkia når den er 12.00 i Norge.

Språk:
Det offisielle språket er tyrkisk. Innen turistnæringen og i storbyene snakker man mest engelsk og tysk.

Valuta:
Tyrkisk Lire (TL). 100 TL tilsvarer ca. 250 kr. (april 2017). Du kan også betale med euro på de fleste steder, men ikke alltid til beste vekslingskurs. Du kan veksle norske kroner og euro i alle banker, på de fleste vekslingskontor og postkontor, PTT. Legg merke til at du også betaler et uttaksgebyr på cirka 5% til den tyrkiske banken, i tillegg til uttaksgebyr til den norske banken.

Driks:
Det er vanlig å gi personalet driks for servicen i Tyrkia. Lønningene i tjenestesektoren er lave og personalet regner ofte med driks. Driks inngår ikke i prisen. Dette er noe du selv velger og drikssystemet er en del av kulturen. Vi oppmuntrer deg til å følge og respektere denne kulturen ved å gi driks til ansatte i tjenestesektoren, som servitører, rengjøringspersonale, lokale guider osv. På hotell, restauranter, kaféer osv. forventes det at du gir ca. 10% av totalkostnaden i driks. Legg merke til at det på enkelte steder inngår en "serviceavgift" i regningen. Da er det ikke nødvendig å gi ytterligere driks.

Strøm:
Det brukes 220 Volt i Tyrkia, akkurat som i Norge.

Vann:
Vi anbefaler deg kun å drikke vann fra flaske, aldri fra kranen. I tillegg bør du være forsiktig med isbiter hvis disse er laget av kildevann

Mat og drikke:
Prisene er noe lavere enn i Norge. Et måltid koster omtrent 100 til 125 kr. Vin koster like mye som i Norge - enten det gjelder importert eller lokalt produsert vin. Importert alkohol kan være dyrere enn i Norge.

Mobiltelefon:
Norske mobiltelefoner fungerer også i Tyrkia. Hør eventuelt med mobilleverandøren din om du er registrert for internasjonal telefoni. Vær forsiktig med bruk av dataroaming siden slik bruk koster mye mer i Tyrkia. Det lønner seg ofte å kjøpe et telefonkort i Tyrkia hvis du vil ringe hjem i ferien.

Transport:
Det er enkelt og billig å komme seg rundt med de lokale minibussene, "dolmus". Det står skrevet i vindusruten hvor bussen skal, og det er bare å si ifra til sjåføren når du vil hoppe av. Du betaler når du går av bussen. Bussen stopper ofte langs veien. Bussene som går mellom byene er av høy kvalitet og har ofte svært lave priser. Det er dessuten fortsatt billigere å ta en taxi i Tyrkia, men forsøk å bli enig om fast pris før reisen starter. Vi anbefaler deg også å leie bil, slik at du kan komme deg rundt på egen hånd. Vi vil ikke anbefale deg å leie motorsykkel eller moped.

Pass og visum:
Vær oppmerksom på at det kreves visum for norske statsborgere som skal på ferie til Tyrkia. I tillegg skal passet ditt være gyldig i minst 6 måneder utover oppholdets varighet.

Reiseforsikring:
Den offentlige helseforsikringen gjelder ikke i Tyrkia. Derfor er det utrolig viktig å tegne en reiseforsikring når du reiser på ferie til Tyrkia. Med en reiseforsikring får du aktiv og profesjonell hjelp på stedet hvis det skulle skje en ulykke. Du kan tegne en reiseforsikring med Europeiska ERV gjennom Sunweb.

Tips:
Vi anbefaler deg å lese UDs info om Tyrkia på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/

Vaksinasjon:
Du trenger ikke å vaksinere deg når du reiser til Tyrkia. Vi anbefaler deg å kontakte en lege.

Vær & klima

Til toppen