Reiser til Spania

Destination image

Det er allment kjent at Spania tradisjonelt sett er en av de mest populære feriedestinasjonene i Sør-Europa. Dette middelhavslandet har en innholdsrik historie og vakker kultur, derfor finnes det noe for alle turister. I likhet med nabolandene Portugal og Frankrike, har Spania også mye å tilby når det gjelder kultur. Hvem har ikke hørt om Picasso, Goya og Dali? I store byer som Madrid (hovedstaden) i innlandet og Barcelona ved kysten kan mange av disse kunstverkene beskues. I tillegg til alle disse severdighetene i byene, kan kystene og de spanske øyene by på vakre strender og en helt annen atmosfære. Vi kan sterkt anbefale en strandferie på en av de mange pulserende badestedene.

Spania har vært et populært reisemål for nordmenn nesten like lenge som charterreisenes opprinnelse, da først og fremst Tenerife med sine fantastiske strender og storslåtte natur. Den 3700 meter høye vulkanen Pico del Tiede ruver over øya og er et imponerende syn. Tenerife er dessuten en skattefri sone, slik at du kan gjøre smarte kupp hvis du er ute etter å shoppe i ferien.

En annen kanarisk øy, som i likhet med Tenerife er vulkanøy og en skattefri sone, er Gran Canaria. Her kan du blant annet kose deg med uendelig mange fornøyelser i Playa del Inglés, eller besøke det fantastiske 4 kvm store ørkenområdet ved stranden i Maspalomas.

Ferieøya Mallorca ligger utenfor den spanske sørkysten og er en annen turistfavoritt, med sin overflod av vakre strender og historiske severdigheter. Hvis du er mer interessert i fastlandet, kan Costa del Sol by på et unikt eksklusivt miljø der man ikke løfter på øyenbrynene hvis en Porsche eller Ferrari glir forbi. Spaser rundt i den vakre havnen eller slå deg ned på en hyggelig restaurant for å nyte den utrolig gode spanske maten.

Spis godt i Spania

Slik det fremgår av denne korte beskrivelsen, er Spania et variert ferieland. Denne variasjonen gjelder også det spanske kjøkkenet, som er helt annerledes enn det norske. Her finner du en utrolig variasjon av matretter. En typisk spansk rett er naturligvis paella; en svært god risrett med kylling og/eller skalldyr. Tapas finner man også overalt. Tapas er små retter som lages av mange ulike ingredienser som sardiner, oliven osv. Når du sitter på takterrassen, må du heller ikke glemme den utrolige gode og oppfriskende sangriaen. Spania er dessuten en av verdens største vinprodusenter, så her er det nok av muligheter til å smake på gode viner.

Kort fortalt, Spania er et fantastisk ferieland alle bør besøke en eller annen gang. Så... hasta pronto España, eller vi ses snart, Spania!

Reis til Spania med Sunweb

Sunweb kan tilby et spennende utvalg av billige reiser til den spanske sørkysten og øyene. Vi har feriedestinasjonen og innkvarteringen for deg, enten du reiser med familie, venner eller partneren. Sunweb har mange billige reiser til Spania, uansett om du er ute etter hotell med høy standard eller prioriterer beliggenhet og pris når du velger ferieopphold. Vi har også et godt utvalg av All Inclusive-hotell og billige siste minutt-reiser til Spania. Når du reiser til Spania med Sunweb inngår alltid fly og hotell og vi kan tilby skandinavisk guideservice under hele sesongen. Guidene våre besøker hotellet ditt, eller ett i nærheten, flere ganger i løpet av ferien.
På denne destinasjonen er det mulig å bestille busstransport tur/retur.

Les mer Vis mindre

Praktisk informasjon

Hovedstad:
Hovedstaden er Madrid.

Tidsforskjell:
Det er ingen tidsforskjell mellom Spania og Norge, unntatt på Kanariøyene som ligger en time etter.

Språk:
Det offisielle språket er spansk.

Valuta:
Den offisielle valutaen er Euro.

Driks:
Det er normalt å gi ca. 10% i driks på spanske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er som i Norge på 220 volt. Stikkontakten kan likevel ha en annen form. Da kan man kjøpe en mellomdel på supermarkedet.

Vann:
Vi anbefaler ikke at man drikker vann fra kranen.

Mat:
Typiske spanske matretter er tapas (små retter) og paella (ris med skalldyr).

Mobiltelefon:
Den norske mobiltelefonen din fungerer også i Spania.

Reisedokument:
Du må ha gyldig pass.

I Spania er det en lov som sier at alle mindreårige som reiser uten formynder må ha med seg et signert dokument som bekrefter at du har deres tillatelse til å reise. Denne skal inneholde en kopi av formynderens pass. Uten dette dokumentet kan du nektes opphold på hotellet.

Til toppen