Reiser til Portugal

Destination image

Reiser til Portugal

Årets nyhet i 2017 er Sunwebs billige reiser til Portugal. Landet har nesten 10 millioner innbyggere og et areal på 92 000 km², men det som lokker så mange turister hit hvert eneste år er først og fremst behagelige temperaturer, flott natur, spennende historie og god mat. Portugal ligger på den iberiske halvøya mellom Atlanterhavet og Spania, og er uten tvil et av Sør-Europas mest fascinerende reisemål. Her venter mange herlige ferieopplevelser!

Enestående natur og fantastiske matopplevelser

Portugal kan by på klippelandskap, høye fjell, dype daler og enestående naturopplevelser som blant annet kan oppleves gjennom de fantastiske turrutene langs Algarvekysten. Det vakre landskapet veksler mellom frodige skogsområder, karrig steinete landskap og ikke minst noen av Europas vakreste strender.

I de sjarmerende fiskelandsbyene tas du tilbake til svunnen tid og kystens feriesteder kan tilby moderne komfort og livlig uteliv. Hvis du er ute etter en rolig ferie i vakre omgivelser, er portugisiske feriesteder som Carvoeiro og Olhos d'Agua perfekt.

Hvis du er ute etter mer liv og røre, kan vi anbefale den litt større byen Praia da Rocha med en av Portugals flotteste strender, og Albufeira der den livlige strandgaten ”The Strip” kan by på koselige barer, nattklubber og andre feriefornøyelser. I Albufeira bør du også besøke den utrolig koselige eldre bydelen med sine sjarmerende brosteinsgater, koselige fiskebåthavn og restauranter der havets delikatesser står på menyen.

Reisene til Portugal kan by på god mat og velsmakende viner, særlig de mange regionale rettene tilberedt med kjærlighet, krydder og ferske ingredienser. Både fisk og skalldyr brukes flittig i det portugisiske kjøkkenet og det er ikke uvanlig at både kjøtt, fisk og skalldyr blandes sammen i en og samme rett. På sydenferien i Portugal bør du unne deg en ekte portugisisk middag.

Hvis du vil smake på utsøkte lokale retter på Algarvekysten, kan du teste Piri Piri-kylling med kyllingfileter og krydret chilisaus som serveres med salat og søtpotet.  TM ien i koselige og komfortable omgivelser i nærheten av stranden. TM

Til dessert anbefaler vi å prøve en av de søte mandel- og appelsinkakene. Dersom du er glad i god vin, har du kommet til riktig sted. De lokale vinene er absolutt en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Portugal er Europas femte største vinprodusent og rødvinene, som passer godt til den robuste portugisiske maten, er spesielt utsøkte.

Reis til Portugal med Sunweb

Sunweb kan tilby reiser til den vakre Algarvekysten, som strekker seg fra Sagres i vest til spanskegrensen i øst. Langs denne kysten kan du begi deg ut på fantastiske naturopplevelser, nyte solen på de lange flotte strendene eller oppdage hvorfor Algarvekysten er så kjent for å være et paradis for golfspillere. Sunweb har mange billige reiser til Portugal, enten du er ute etter hotell med høy standard eller prioriterer beliggenhet og pris når du velger ferieopphold. Vi har også et godt utvalg av All Inclusive-hotell og billige siste minutt-reiser til Portugal. Med Sunweb inngår alltid fly og hotell og vi kan tilby skandinavisk guideservice under hele sesongen. Guidene våre besøker hotellet ditt, eller ett i nærheten, flere ganger i løpet av ferien.
På denne destinasjonen er det mulig å bestille busstransport tur/retur.

Les mer Vis mindre

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Hovedstad:

Hovedstaden i Portugal er Lisboa.

Språk:

Det offisielle språket i Portugal er portugisisk.

Tidsforskjell:

Portugal ligger en time foran Norge.

Valuta:

Den offisielle valutaen i Portugal er euro.

Driks:

Det er vanlig å gi omtrent 5-10% i driks på portugisiske barer og restauranter.

Strøm:

Nettaggregatet er som i Norge på 220 volt.

Advarsel:

Når du reiser til Portugal må du ha med gyldig pass. Du er selv ansvarlig for passets gyldighet i forbindelse med ferien.

Nødsituasjon:

Ved behov for kontakt med politi, ambulanse eller brannvesen kan du ringe 112

Åpningstider:

Butikkene i Portugal holder vanligvis åpent fra mandag til fredag fra 09.00 til 13.00 og fra 15.00 til 19.00, samt lørdager fra 09.00 til 13.00. Åpningstidene kan variere lokalt.

Mobiltelefon:

Din norske mobiltelefon fungerer også i Portugal.

Til toppen