TIlbake

Reiser til Kypros

Destination image

Reiser til Kypros

Fra og med sommeren 2017 kan vi også tilby billige reiser til Kypros i skoleferien. Denne vakre øya ligger i den østlige delen av Middelhavet hvor Europa, Afrika og Asia møtes. Innflygningen over Kypros kan by på fantastisk utsikt over turkisblått hav og vakre sandstrender - dette er hva som venter deg på Kypros!

På Kypros finner du nydelig natur og fascinerende historiske steder. Kypros har tilhørt ti ulike nasjoner opp gjennom historien, og alle har bidratt til å forme øya og berike den med en rekke kulturskatter.

Besøk f.eks. det arkeologiske stedet Kato Pafos, med sitt vakre amfiteater som fremdeles er i bruk den dag i dag. Den kypriotiske naturen er en opplevelse for seg! Nakne klipper reiser seg opp fra havet langs kysten, og midt på øya troner Fjellet Trodos med sitt høyeste punkt hele 1952 meter over havet.

På den vestlige stranden ligger Afrodites klippe som sies å være fødestedet til den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite. Her kan lokale historiefortellere fortelle om alt hell en svømmetur rundt fjellet medfører.

Oppdag Kypros

Det varme middelhavsklimaet og det krystallklare vannet gjør Kypros til et perfekt reisemål for alle som er ute etter en avslappende ferie på en av Middelhavets vakreste strender. Langs sørkysten av Kypros ligger det flere kilometer lange sandstrender og det er ikke langt mellom de mange familievennlige sandstrendene, som med sine solsenger, parasoller og vannaktiviteter gir et perfekt utgangspunkt for deilige stranddager. På mange steder er vannet så klart at du kan se fiskene under vannflaten og snorkleturer utenfor kysten av Kypros er litt av et eventyr.

Reisene til Kypros kan også by på god mat og det kypriotiske kjøkkenet er en fantastisk kombinasjon av det beste fra Hellas og Tyrkia, der spesiell inspirasjon er hentet fra Østen. Et godt kypriotisk måltid starter med Meze, mange små appetittvekkere som deles mellom alle rundt bordet. Meze kan bestå av lekre lokale oster, små fiskeretter, tapenade og godt brød med tsatsiki til.

Som hovedrett er lam- og fiskeretter et populært valg. Prøv gjerne den smaksrike retten Kleftiko, som består av ovnstekt lam med hvitløk, sitron, oregano og mynte. 

Avslutt middagen med en dessert bestående av den søte kaken ekmek kadayif, en filodeig med nøtter og honning. Som drikke til middagen kan du ta deg et glass av Kypros mange lokale viner.

Reis til Kypros med Sunweb

Sunweb kan tilby billige reiser til det livlige turiststedet Ayia Napa, rolige Protaras Fig Tree Bay og Kypros nest største by, Limassol, på Kypros vakre sørkyst. Her kan du velge mellom mange utmerkede hotell og koselige leiligheter. Når du reiser til Kypros med Sunweb inngår alltid fly og hotell. Vi har ingen guideservice på Kypros.
På denne destinasjonen er det mulig å bestille busstransport tur/retur.

Les mere Vis mindre

Vær & klima

Populære destinasjoner

Mest populære byer

Andre byer

Til toppen