Reiser til Kypros

Destination image

Reis til Kypros med Sunweb

Denne vakre øya ligger i den østlige delen av Middelhavet der Europa, Afrika og Asia møtes, mellom Tyrkia og Egypt. Innflygningen over Kypros gir fantastisk utsikt over øya og de vakre sandstrendene, men en reise til Kypros kan også by på utrolige naturopplevelser med bratte klippevegger og grønne olivenlunder. Takket være den strategiske beliggenheten har dette opplevelsesrike landet tilhørt mange riker opp gjennom historien som alle har etterlatt imponerende bygninger etter seg – dette og mer er hva som venter deg på Kypros!

Deilige stranddager på Kypros

Det som gjør reisene til Kypros så spesielle er blant annet det herlige middelhavsklimaet og det krystallklare vannet, som passer perfekt for alle som er ute etter en avslappende sydenferie på en av Middelhavets vakreste strender. Langs sørkysten av Kypros finner du kilometer med lange sandstrender, og det er ikke langt mellom de mange familievennlige sandstrendene der solsenger, parasoller og vannaktiviteter gir et perfekt utgangspunkt for herlige stranddager. På mange steder er vannet så klart at du kan se fiskene under vannflaten, og snorkleturer utenfor kysten av Kypros er litt av et eventyr. For deg som ønsker å gå dypere kan østkysten, og særlig området rundt Cape Greco, by på mange dykkemuligheter slik at du kommer i nærkontakt med fiskene og undervannslivet.

På Kypros møtes du av nydelig natur og fascinerende historiske steder. Kypros har tilhørt ti ulike nasjoner opp gjennom historien, som alle har bidratt til å forme øya og berike den med en rekke kulturskatter. Besøk f.eks. det arkeologiske stedet Kato Pafos med sitt vakre amfiteater, som er i bruk den dag i dag.

Den kypriotiske naturen er en opplevelse for seg! Nakne klipper reiser seg opp fra havet langs kysten, og midt på øya troner Fjellet Trodos med sitt høyeste punkt som ligger hele 1952 meter over havet. På den vestlige stranden ligger Afrodites klippe som sies å være fødestedet til den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite. Her kan lokale historiefortellere fortelle om alt hell en svømmetur rundt fjellet kan medføre.

Prøv det kypriotiske kjøkkenet

Kyprioterne elsker god mat og det kypriotiske kjøkkenet kombinerer det beste fra Hellas og Tyrkia på en utmerket måte, der spesiell inspirasjon er hentet fra Østen. Et godt kypriotisk måltid starter med Meze, mange små appetittvekkere som deles mellom alle rundt bordet. Meze kan bestå av lekre lokale oster, små fiskeretter, tapenade og godt brød med tsatsiki til. Som hovedrett er lam- og fiskeretter et populært valg. Prøv gjerne den smaksrike retten Kleftiko, som består av ovnstekt lam med hvitløk, sitron, oregano og mynte.  Avslutt middagen med en dessert bestående av den søte kaken ekmek kadayif, en filodeig med nøtter og honning. Som drikke til middagen kan du ta deg et glass av Kypros mange lokale viner.

Reis til Kypros med Sunweb

Sunweb kan tilby billige reiser til det livlige turiststedet Ayia Napa, rolige Protaras Fig Tree Bay og Kypros nest største by, Limassol, på Kypros vakre sørkyst. Her har du et bredt spekter av utmerkede hotell og koselige leiligheter å velge mellom. Vi har ingen guideservice på Kypros.

Les mer Vis mindre

Praktisk informasjon

Hovedstad:

Hovedstaden på Kypros kalles for Nikosia, men er også kjent som Lefkosia. Den sørlige delen av byen tilhører den greske delen av øya, mens den nordlige delen av byen tilhører den tyrkiske delen.

Språk:

Kypros har gresk og tyrkisk som offisielle språk. Mange snakker også engelsk på Kypros.

Tidsforskjell:

Når du reiser fra Norge til Kypros, må du stille klokken en time fremover.

Valuta:

Man bruker euro på Kypros. Det finnes minibank på turiststeder og i storbyene, og det er mulig å betale med kredittkort på de fleste hotell og restauranter.

Strøm:

Strømforsyningen på Kypros er på 240 volt. Du finner adaptere i de fleste butikker og på mange hotell.

Pass:

Du trenger gyldig pass når du reiser til Kypros. Du er selv ansvarlig for at passet er gyldig.

Mobiltelefon:

Din norske mobiltelefon fungerer også på Kypros. Legg merke til at det kan være høye kostnader forbundet med å ringe samtaler eller bruke telefonens internett.

Nødsituasjon:

Ved behov for kontakt med politi, ambulanse eller brannvesen, ring 112

Drikkevann:

Vannet på Kypros har en annen bakterieflora og vi anbefaler at du unngår å drikke vann fra springen. Flaskevann kan kjøpes på de fleste butikker og hotell.

Driks:

Det er vanlig å gi omtrent 5-10% i driks på barer og restauranter.

Åpningstider:

Butikkene på Kypros holder vanligvis åpent fra 09.00 til 18.00 i sommermånedene. Enkelte bedrifter holder stengt noen timer på ettermiddagen og er åpne til 19.00. Åpningstidene kan variere fra sted til sted.

Til toppen