Reiser til Hellas

Destination image

Reiser til Hellas

Sunweb kan tilby et stort utvalg av billige reiser til Hellas. Den greske skjærgården består av mer enn 2000 øyer, hvorav 140 er bebodde. De fleste ligger i Egeerhavet på østsiden av Hellas, med Kreta som den største greske øya. Det var på Kreta at guden Zevs ble født i følge mytologien, og det er også her man fant Knossos-palasset og ikke minst det imponerende Samaria-juvet. I tillegg til de historiske severdighetene, kan Kreta by på et fantastisk landskap og vakre strender.

Rhodos by er kjent for å være Europas største og best bevarte middelalderby, og har en anerkjent vinproduksjon. Byen Lindos på Rhodos er spesielt kjent for Akropolis og Athena Lindias-tempelet fra 342 f. Kr. Man kan dessuten seile til mange av de andre øyene i den greske skjærgården, eller hva med en dagstur til Marmaris?

Den greske maten

Det greske kjøkkenet er en integrert del av den greske kulturen. Måltider sammen med familie og venner er viktig og grekerne spiser ofte ute. For grekerne er det vanlig å spise middag ca. kl. 15.00. Deretter sover man siesta og inntar middagen når solen går ned.

Den greske maten er sesongbetont og varierer avhengig av region. Her har historie og regionale kulturelle forhold svært stor innflytelse. Hemmeligheten ligger i de ferske grønnsakene og urtene som blandes sammen med f.eks. fisk, lam eller kalvekjøtt. En tradisjonell gresk middag starter nesten alltid med Mezedes, som består av små kalde delikatesser som den kjente tzatzikien (yoghurt med agurk og hvitløk) eller den populære greske salaten med fetaost og oliven. Videre kan du kose deg med berømte hovedretter som Moussaka, Souvlaki, Stifado og Gyros. Til dessert anbefales Karkidopita, en velsmakende valnøttkake.

Retsina og Ouzo er Hellas mest kjente (og ukjente) drikker, og vi anbefaler at man smaker på dem. Ouzo er en anisbasert spritdrikk, som også er grekernes nasjonaldrikk. Den klare spritdrikken blandes ofte med vann, slik at den får en hvitaktig farge og lavere alkoholinnhold. Dette sørger for at den egner seg bedre som drikke til de greske matrettene.

Det er mange som elsker å hate Retsina-vinen, og vinens historie går hele 3000 år tilbake i tid. Vinen har en distinkt harpikssmak og hvordan harpiks ble brukt tidligere er det mange meninger om. En teori er at man før i tiden transporterte vinen i geiteskinn og brukte harpiks til å tette skinnet. Nå har man rett og slett vendt seg til smaken, og når man forsøker å fjerne harpikssmaken fra vinen blir den raskt tilsatt på nytt for å bevare den distinkte smaken. Det er verdt å nevne at Retsina står for en tredjedel av den greske vinproduksjonen.

Reis til Hellas med Sunweb

Reiser til Hellas kan by på spennende kultur, vakker natur, utsøkte strender, nydelig mat og vanlige mennesker. Hellas er rett og slett det perfekte reisemålet når man ønsker seg en herlig ferie. Med Sunwebs billige reiser inngår alltid fly, hotell og guideservice. Sunweb har mange billige reiser til Hellas, enten du er ute etter hotell med høy standard eller prioriterer beliggenhet og pris når du velger ferieopphold. Vi har også et godt utvalg av All Inclusive-hotell og billige siste minutt-reiser til Hellas.
På denne destinasjonen er det mulig å bestille busstransport tur/retur.

Les mer Vis mindre

Praktisk informasjon

Hovedstad:

Hovedstaden er Aten.

Tidsforskjell:

Hellas ligger 1 time foran Norge.

Språk:

Det offisielle språket er gresk. Du klarer deg likevel med engelsk (og delvis tysk).

Valuta:

Den offisielle valutaen er euro.

Driks:

Det er vanlig å gi 10 % av totalbeløpet i driks på barer og restauranter i Hellas.

Strøm:

220 Volt.

Vann:

Det anbefales ikke at man drikker vann fra springen.

Mat:

Typiske greske matretter er blant annet Souvlaki, Tzatziki og Mousaka.

Mobiltelefon:

Norske mobiltelefoner fungerer som normalt i Hellas. Sjekk for sikkerhets skyld med mobiloperatøren din og vær forsiktig med internettgebyr.

Reisedokument:

Du må ha gyldig pass når du reiser til Hellas.

Leie av moped:

Å leie en moped er en fin måte å komme seg rundt på i Hellas og det kreves av du har førerkort. Mopedleie skjer på eget ansvar, så husk hjelm.

OBS:

Det kreves turistskatt i Hellas. Skatten avhenger av hotellets offisielle klassifisering og oppholdets varighet. Legg merke til at Sunwebs klassifisering kan avvike fra hotellets offisielle.

Skatten betales direkte til bostedet ved ankomst. Følgende priser gjelder per innkvartering/natt:

Hotell / leiligheter klasse 1 - 2: 0,50 €

Hotell / leiligheter klasse 3: 1,5 €

Hotell / leiligheter klasse 4: 3 €

Hotell / leiligheter klasse 5: 4 €

Vær & klima

Til toppen